Medus
-
Mūsų šeimos bityno medus yra sertifikuotas EKOAGROS. Kasmet savo medų siunčiame tirti į Vokietijos laboratoriją, tyrimų rezultatai patvirtina, kad mūsų meduje nėra jokių kenksmingų medžiagų - pesticidų, glifosatų ir kt. Aplink mūsų bityną 3 km spinduliu - atstumu, kuriuo skrenda bitės, - nėra jokių taršos šaltinių, nes mes kruopščiai atrenkame pievas ir miškus, kuriuose darbuojasi mūsų bitės.
Bitininkaujame tik mediniuose aviliuose, visą produkciją pilstomę į stiklinę tarą, bites gydome natūraliomis rūgštimis. Medaus nekaitiname, papildomai neapdirbame, kad medus išsaugotų visas savo gerąsias savybes, natūralumą, skonį, aromatą.
Mes medų rūšiuojame pagal augalų žydėjimą, nes norime savo klientams leisti pajusti, kokių skirtingų skonių gali būti medus. Ne veltui drąsiai teigiame, kad mūsų el. parduotuvėje rasite bene plačiausią Lietuvoje ekologiško sertifikuoto medaus asortimentą ir skonių įvairovę: pavasarinio pienių, vasaros pievų, miško, liepų, dobilų, grikių medaus. Rudens sezonu mūsų el. parduotuvėje galite netgi rasti itin reto Lietuvoje sodraus skonio ir aromato viržių medaus.
Medus yra natūralus energijos šaltinis, turintis lengvai pasisavinamų angliavandenių, kurie greitai suteikia energijos ir stiprina ištvermę. Jis pasižymi antioksidacinėmis, antibakterinėmis ir imunitetą stiprinančiomis savybėmis, todėl yra naudingas sveikatai. Meduje esantys vitaminai, mineralai ir fermentai prisideda prie bendros organizmo gerovės, o probiotinės savybės gerina virškinimą. Be to, jis ramina sudirgusią gleivinę, mažina stresą, gerina miegą ir puikiai tinka odos bei plaukų priežiūrai. Šis natūralus produktas gali būti naudojamas tiek kasdieniniam vartojimui, tiek esant peršalimui ar net kosmetiniais tikslais. Platų aukštos kokybės ekologiško medaus asortimentą rasite mūsų medausnamai.lt internetinėje parduotuvėje.
1 - 12 iš 12 -
Džiaugiamės galėdami Jums pasiūlyti 100 proc. ekologiško, kokybiško, nuostabaus skonio medaus!
Medaus rūšys
Kiaulpienių medus
Kiaulpienių medus, dar vadinamas pienių medumi, yra pirmasis pavasarį surenkamas medus. Kiaulpienės bitėms suteikia vertingą nektaro ir žiedadulkių šaltinį, tačiau nektaro išsiskyrimui reikalingos tinkamos gamtinės sąlygos: šiltos dienos ir vėsios naktys.
Šio medaus rūšis greitai kristalizuojasi, o sukristalizavus įgyja gražią geltoną spalvą. Kiaulpienių medus pasižymi intensyviu džiovintų vaisių aromatu ir ryškiu, sodriu, net aštroku skoniu, kuris palieka ilgai juntamą poskonį, primenantį ramunėlių arbatą. Dėl savo naudingųjų savybių šis ankstyvojo sezono medus ypač tinka vaikams.
Liepų medus
Liepų medus šviežias būna šviesiai geltonos spalvos, o apšviestas gali turėti žalsvą atspalvį. Jo kvapas – malonus, primenantis liepų žiedus. Kristalizuojantis šis medus įgauna švelniai gelsvą ar balkšvą atspalvį, o jo kristalai itin smulkūs. Liepų medui būdingas gaivus mėtos ir žaliosios citrinos skonis, kuris primena vasarą ir liepų žiedų aromatą.
Šis medus yra gausus vertingų medžiagų: vitaminų B ir C, biotino, niacino, cinko, kalcio, kalio ir magnio. Jis ypač tinkamas vartoti peršalus, nes gali padėti lengvinti kosulį, skatinti prakaitavimą ir stiprinti imunitetą. Liepų medus taip pat naudingas virškinimui – jis skatina medžiagų apykaitą ir gali padėti esant virškinimo sutrikimams. Rekomenduojama jį vartoti prieš miegą su šiltu vandeniu ar arbata.
Grikių medus
Grikių medus išsiskiria tamsiai ruda spalva, kuri kartais turi subtilų rausvą atspalvį, ir lėtesne kristalizacija. Jo aromatas yra stiprus ir išraiškingas, primenantis karamelę, salyklą bei riešutus. Šio medaus skonis pikantiškas, su lengva rūgštele bei kavos, kakavos ir salyklo natomis.
Grikių medus yra vertingas geležies, baltymų, antioksidantų šaltinis ir pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis. Dėl sudėtyje esančių vitaminų bei mineralų, tokių kaip cinkas ir kalis, šis medus ypač rekomenduojamas vyresnio amžiaus žmonėms. Jis naudingas sergant ateroskleroze ar esant padidėjusiai rizikai šiai ligai išsivystyti. Be to, grikių medus padeda kovoti su peršalimo ligomis, ypač kosuliu, gripu, mažakraujyste, stresu ir bendru organizmo išsekimu.
Šaukštelis grikių medaus ryte suteiks energijos ir pagerins nuotaiką. Jis puikiai tinka ne tik saldinti kavą, bet ir praturtinti kepinių aromatą – idealiai dera ruošiant naminę duoną, kalėdinius meduolius ar pyragus.
Viržių medus
Viržių medus yra reta ir Lietuvoje retai surenkama medaus rūšis, pasižyminti rausva arba rusva spalva. Šis medus išsiskiria intensyviu aromatu, kuriame jaučiamos sausos medienos ir karamelės natos. Jo skonis sodrus – juntamas žiedų ir žolelių derinys su lengvu aštrumu bei kartumo užuominomis.
Viržių medus turi didesnį drėgmės kiekį nei kitos rūšys, todėl jo galiojimo laikas yra trumpesnis. Kristalizuojasi lėtai, formuodamas smulkius kristalus. Šis medus pasižymi stipriomis antibakterinėmis, priešuždegiminėmis ir diuretikinėmis savybėmis, padedančiomis pašalinti toksinus iš organizmo. Jis taip pat gali būti naudingas esant virškinimo sutrikimams.
Dėl savo maistingųjų savybių, viržių medus ypač rekomenduojamas vartoti šaltuoju metų laiku, kai padidėja virusinių ligų rizika. Jame gausu geležies, kalio ir kitų organizmui reikalingų mineralų. Šaukštelis viržių medaus ryte gali suteikti energijos ir pakelti nuotaiką. Viržių medus puikiai dera su žolelių arbatomis, graikišku jogurtu, sūriais ar net ledais, praturtindamas šiuos produktus savo išskirtiniu skoniu.
Pievų medus
Pievų medus yra poliflorinis, tai reiškia, kad jis surenkamas iš įvairių vasarą žydinčių augalų, tokių kaip garšvos, builiai, gauromečiai, dobiliukai ir daugelis kitų. Šis medus pasižymi švelniai gelsvai rusva spalva ir maloniu aromatu, kuris primena vasaros pievas ir gėles. Jo skonis – subtiliai saldus, vaisiškas ir lengvas.
Pievų medus kristalizuojasi vidutiniu tempu, formuodamas smulkius kristalus. Jame gausu aromatinių medžiagų, B grupės ir C vitaminų, taip pat mikroelementų, kurie gali padėti stiprinti imuninę sistemą ir organizmo atsparumą ligoms. Dėl savo švelnaus skonio šis medus ypač tinka vaikams.
Pievų medus yra vertingas nusilpusiems žmonėms, esant peršalimui ar gripui, nes jo sudėtyje esančios medžiagos prisideda prie greitesnio atsigavimo. Šis medus puikiai dera ne tik gardinant arbatas, bet ir ruošiant blynų tešlą, padažus ar įvairius kitus patiekalus.
Miško medus
Miško medumi kai kurie bitininkai kartais vadina medų, kuriame yra grikių nektaro, nes jis būna tamsesnis. Tačiau tikrasis miško medus – tai medus, surinktas bitėms maitinantis miško augalų, tokių kaip mėlynės, spanguolės, viržiai ir kiti, nektaru. Jame grikių nektaro neturėtų būti.
Miško medus pasižymi gražia rusva spalva, maloniu karamelės aromatu ir skoniu. Jo savybės – spalva, skonis ir kvapas – gali šiek tiek skirtis kiekvienais metais, priklausomai nuo to, kokie augalai dominavo nektaro rinkimo metu.
Šis medus turi antibakterinių, priešuždegiminių ir antioksidacinių savybių. Jis gali padėti stiprinti imuninę sistemą, gerinti virškinimą ir palaikyti organizmo kovą su infekcijomis.