Imbieras su medumi – nuo seno visiems žinomas derinys, pasižymintis daugybe gerųjų savybių. Jis ne tik skanus, bet ir veiksmingas kovojant su įvairiais negalavimais. Imbieras su medumi dažnai vadinamas natūraliu antibiotiku, jis neretai pasitelkiamas imuninei sistemai stiprinti. Ir imbieruose, ir meduje gausu antioksidantų, kurie padeda kovoti su laisvaisiais radikalais ir stiprina organizmo apsaugą. Imbieras su citrina ir medumi – tikra vitaminų „bomba“, gelbstinti atvėsus orams ir siaučiant virusams.
Šiame straipsnyje išsamiau aptarsime imbiero su medumi naudą sveikatai, pateiksime keletą receptų ir atsakysime į dažniausiai užduodamus klausimus.
Ar kada susimąstėte, kaip paprastas kasdienis įprotis – kavos saldinimas – gali turėti įtakos jūsų sveikatai? Siūlome pradėti nuo mažo žingsnio – vietoje cukraus kavą pradėti saldinti medumi. Keisdami rafinuotą cukrų ar dirbtinius saldiklius medumi, pamažu formuojame sveikesnius įpročius. Juk cukrus neturi jokių vitaminų, mineralų ar kitų maistinių medžiagų. Jis padidina gliukozės kiekį kraujyje, sukeldamas insulino šuolius. Tai gali prisidėti prie svorio augimo, diabeto ir kitų sveikatos problemų. O medus yra natūralus saldiklis, turintis daugiau maistinės vertės nei rafinuotas cukrus ar dirbtiniai saldikliai. Be to, lėtesnis gliukozės iš medaus pasisavinimas padeda išlaikyti stabilesnį cukraus kiekį kraujyje. Kava su medumi ir naudingas, ir skanus pasirinkimas. Medus pagerina kavos skonį, be to, suteikia organizmui naudos. Kava ir medus kartu gali suteikti energijos, pagerinti virškinimą ir netgi padėti stiprinti imuninę sistemą. Tad šiame straipsnyje aptarsime plačiau, kodėl verta pakeisti cukrų medumi ir kokie yra šio derinio privalumai.
Margučiai – gyvybės, atgimstančios gamtos simbolis. Dovanodami įvairiausiais simbolinę reikšmę turinčiais raštais išpieštus margučius linkime vieni kitiems gerovės, sutarimo, gausos.
Bičių duonelė yra unikalus bičių produktas, turintis daug naudingų savybių. Ji yra natūralus maisto papildas, praturtintas vitaminų, mineralų, amino rūgščių ir fermentų, kuris gali padėti stiprinti imunitetą, gerinti energijos lygį ir skatinti bendrą organizmo sveikatą. Vartojama kaip maisto produktas arba papildas, bičių duonelė gali tapti vertinga jūsų mitybos dalimi, siekiant pagerinti savijautą ir energijos lygį.
Šaltuoju metų laiku itin svarbu stiprus imunitetas, gera savijauta, teigiama nuotaika. Į pagalbą mums ateina natūralūs vitaminai iš gamtos – puikieji bičių produktai. Tai ne tik medus, bet ir žiedadulkės, pikis, bičių duonelė.
Dalinamės Lietuvos apiterapeutų asociacijos viceprezidentės habil. dr. Dalios Stasytytės Bunevičienės rekomendacijomis dėl bičių produktų vartojimo ūmių virusinių infekcijų metu.
Bičių surinktos žiedadulkės yra natūralus maisto papildas, turintis gausybę naudingų medžiagų, tokių kaip vitaminai, mineralai, aminorūgštys ir antioksidantai. Jos gali padėti stiprinti imunitetą, didinti energijos lygį ir gerinti bendrą savijautą. Vartojamos įvairiais būdais – kaip grynas produktas, ar pridedamos prie maisto bei gėrimų – žiedadulkės gali būti puikus pasirinkimas siekiant pagerinti sveikatą ir gyvenimo kokybę.
Įvairių šalių mokslininkai ieško būdų, kaip kovoti su virusais natūraliomis priemonėmis. Bičių pikis (propolis) - viena iš jų, tai tikras gamtos stebuklas, kurio antivirusinį poveikį patvirtina tyrimai. Beje, turime žinių, kad eksperimentus su bičių pikiu (kaip jis kovoja su COVID ir kitais virusais) šiuo metu atlieka ir Lietuvos mokslininkai.
Moksliniai tyrimai patvirtina, kad bičių pikis stiprina imunitetą, mažina uždegimą, skausmą, skatina audinių atsinaujinimą.